رویای شما تبدیل به واقعیت می شود این تمام چیزیست که ما انجام می دهیم
معرفی Vue js

معرفی Vue js

در چند سال اخیر شاهد شکوفایی فریم ورک‌های زیادی در زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت هستیم که هر کدام برای توسعه‌ی برنامه‌های وب موثر واقع می‌شوند.

یکی از این فریم ورک‌های جاوا اسکریپتی، فریم ورک Vue js است این فریم ورک محبوب در سال ۲۰۱۴ به عنوان یک فریم ورک متن باز متولد شده است. الگوی طراحی به کار رفته شده در این فریم ورک به صورت MVVM یا Model- View-ViewModel است.

فریم ورک‌های مختلف در بخش رابط کاربری در تلاش هستند تا اطلاعاتی که در بستر وب رد و بدل می‌شود را برای نمایش به مخاطبان، ساده‌سازی نمایند که Vue js یکی از این فریم ورک‌ها است که با هدف توسعه رابط کاربری یا ui پا به عرصه وجود گذاشته است.

این فریم ورک جهت ساخت رابط‌های کاربری، برای نرم افزارهای تحت وب و اپلیکیشن‌های موبایل می باشد.

در نگاه اول Vue js را می‌توان هم سطح و بلکه ساده تر از فریم ورک دیگری از جاوا اسکریپت به نام Angular دانست اما بعد از کار کردن و شروع فعالیت با Vue متوجه خواهید شد که این فریم ورک قدرتمند تر، قابل انعطاف تر و گاهی پیچیده تر از Angular است.

فریم ورک Vue js با مرورگر Internet Explorer 8 سازگار نیست. علت این امر استفاده Vue js از اِکما اسکریپت ۵ (ECMAScript5) می‌باشد در حالیکه مرورگرهایی مانند Internet Explorer 8 و پایین‌تر ES5 را پشتیبانی نمی‌کنند.

۵ ویژگی مهم در Vue.js

1- این فریم ورک در واقع ترکیبی از بهترین خصوصیات دو فریم ورک محبوب جاوا اسکریپتی یعنی angular js و react js است که این عامل یک مزیت مهم برای آن محسوب می‌شود. البته باید به این نکته اشاره کرد که vue js در بسیاری از موارد از دو فریم ورک نام برده شده، کارآمدتر و ساده‌تر است اما گاهی هم vue js دارای پیچیدگی‌های خود خواهد بود.

۲. یکی از عوامل بسیار مهم در استفاده زیاد از vue js درواقع سهولت در یادگیری آن و سرعت استفاده از آن است.

۳. داشتن امکان اتصال داده به صورت دو طرفه: در الگوی طراحی به کار رفته شده در vue js، اگر در Model تغییری را ایجاد کنیم باید در View هم تغییراتی را ایجاد کنیم. این کار در داده‌های با تعداد پایین مشکلی ایجاد نمی‌کند اما زمانی که داده‌ها زیاد باشند این کار بسیار وقت‌گیر است لذا با استفاده از اتصال داده به صورت دو طرفه این امکان برای ما فراهم می‌شود که اگر تغییری را در Model دادیم، به صورت خودکار در View هم تغییراتی اعمال شود و برعکس که در صرفه‌جویی زمان و سادگی کار بسیار کاربردی خواهد بود.

۴.  اندازه یا size فایل: زمانی که سرعت را یکی از عوامل مهم در استفاده از vue js می‌دانیم باید در کنار سرعت به این نکته هم اشاره کنیم که کدهایی که در vue js می‌نویسیم به نسبت فریم ورک‌های دیگر، علاوه بر سادگی، کوچکتر هم هستند. درواقع سادگی به همراه کوچکی در کدها سبب سرعت بیشتر این فریم ورک شده است.

۵.  انعطاف‌پذیری در طراحی: همان‌طور که از اسم این ویژگی هم پیداست، vue js فریم ورکی است که متواضع به کارش ادامه می‌دهد. Vue js به دنبال دستور دادن به مخاطب نیست لذا شما را ملزم نمی‌کند که چه اپلیکیشنی را طراحی کنید یا اینکه چگونه با آن کار کنید. در یک جمله بخواهیم توضیح دهیم این خاصیت یعنی vue js، توسعه‌دهنده وب را مجبور نمی‌کند که مطابق یک راه و مسیر مشخص پیش برود و این را اصطلاحاً انعطاف‌پذیری می‌گوییم.

ثبت نظر