روش های کسب درامد از اپلیکیشن اندروید
ظهور سیل عظیمی از پلتفرمهای موبایل، توسعهدهندگان اپلیکیشن موبایل را وارد چرخه تجاری سودآوری کرده است.
امروزه در بسیاری از کشورها، اپلیکیشنهای تجاری سادهترین و سریعترین راه برای ارتقای سطح ارائه خدمات و محصولات تجاری میباشند.
هر ماه تعداد بسیاری از اپلیکیشنهای معروف، توسط میلیونها کاربر دانلود و استفاده میشود؛ ولی درصد بسیار کمی از آنها میتواند درآمد و سودآوری بسیار بالایی را برای صاحبان اپلیکیشن به ارمغان آورد. اینکه یک اپلیکیشن تا چه حد بتواند سودآور باشد، بستگی به تعداد افرادی دارد که از آن اپ استفاده میکنند.
در این مطلب، میخواهیم به نوعی از بازاریابی اشاره کنیم که امروزه با نام بازاریابی اپلیکیشن شناخته میشود. بازاریابی اپلیکیشن شاخهای از بازاریابی موبایلی میباشد که خود، نوعی از بازاریابی دیجیتال به حساب میآید که در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته و به دلیل هزینه کم و سرعت بسیار بالا، روزبهروز در حال گسترش میباشد؛ به همین دلیل، شرکتهای فراوانی با ایجاد کمپینهای بازاریابی دیجیتال و سرمایهگذاری بر روی این کمپینها، فروش محصولات و خدمات خود را به سرعت ارتقا میبخشند.
یکی از راههای موفقیت در بازاریابی اپلیکیشن موبایل، تولید اپلیکیشنهای اجتماعی است. توسعهدهندگان این نوع اپلیکیشن، اطلاعات زیادی را از اشتراکگذاری اطلاعات کاربران با یکدیگر در اپهای اجتماعی به دست میآورند. از بهترین و معروفترین این اپلیکیشنها میتوان به اپهای توییتر و فیسبوک اشاره کرد.
با اینکه بهطور مستقیم نمیتوان درآمد چندانی از اپهای اجتماعی بهدست آورد، ولی ایدههای فراوانی برای کسب درآمد، آن هم به دلیل حجم مخاطبان میتواند عاید صاحب یا صاحبان اپلیکیشن شود. گفتیم حجم مخاطبان؛ بله، اولین امتیاز برای اپلیکیشنها و سایتهایی که حجم مخاطب بالا و آمار بازدید خوبی دارند، تبلیغات است. زمانی که شما اپلیکیشنی را در اختیار دارید که در روز صدها یا هزاران بازدیدکننده دارد، شرکتهای فراوانی هستند که تمایل به تبلیغ در صفحات اپ شما پیدا میکنند. بهعلاوه شما میتوانید از طریق تبلیغ اپلیکیشنهای دیگر درآمد قابلتوجهی از تبلیغات کسب کنید.
البته تبلیغات فقط یک وجه کسب درآمد محسوب میشود؛ ایدههای زیادی برای سودآوری اپهای اجتماعی میتوان یافت که آن، بستگی به خلاقیت در استراتژیهای تجاری بهکارگرفتهشده در اپلیکیشن شما دارد.
این روزها، توسعهدهندگان و شرکتهای مختلف، اپلیکیشنهای خود را بهوسیلهی برندهای معتبر موبایل به بازار اپلیکیشن عرضه میکنند. در شرایطی که این اپها به خوبی کار کنند و رضایت اکثریت کاربران را به همراه داشته باشند، میتوانند منافع زیادی را برای توسعهدهندگان اپلیکیشن و برند موبایل به همراه داشته باشند. این، میتواند فرصت مناسبی را برای توسعهدهندهی اپ به وجود آورد تا محصول و کار خود را در بازار اپلیکیشن به نمایش درآورد.
- بهینه سازی اپلیکیشن
اگر قصد دارید که در صدر لیست فروشگاههای اپلیکیشنی قرار بگیرید، باید اپهای خود را برای این فروشگاهها بهینه کنید. نام اپلیکیشن، کلمات کلیدی و عناوین بهکارگرفتهشده در توضیح اپلیکیشن باید بهگونهای باشد که وقتی کاربری، در گوگل یا در خود فروشگاه اپلیکیشن(اپاستورها) موضوع مربوط به اپلیکیشن شما را جستوجو میکند، بهراحتی بتواند آن را پیدا کند. بهعلاوه توضیحاتی که برای معرفی اپ خود قرار میدهید و screenshot هایی که از آن تهیه میکنید، بسیار در میزان دانلود اپلیکیشن شما تأثیرگذار خواهد بود.
- ایجاد نسخهی رایگان (trial) و premium
در حال حاضر خیلی از اپلیکیشنهای موجود در بازار، از استراتژی نسخههای trial و premium با ایجاد کانالهای مختلف برای پرداخت مشتریان استفاده میکنند؛ ولی تصمیمگیری در مورد اینکه چه ویژگیها و چه دسترسیهایی را برای نسخه آزمایشی (trial) در اختیار کاربران قرار دهید و چه امکاناتی را برای نسخهی premium نگه دارید، بسیار حائز اهمیت است.
در کل توجه به این مسئله، خود، یک استراتژی برای بالا بردن کاربران و مشتریان اپلیکیشن شماست. محدودیتهای بیشازاندازه و یا دسترسی دادن بیشازحد در نسخهی trial، هرکدام اثرات منفی خود را دارند؛ پس سعی کنید به طور معقول در مورد امکانات نسخهی آزمایشی تصمیم بگیرند و بهگونهای آن را طراحی کنید که کاربران را ترغیب به خرید نسخهی اصلی(full option) کند.
- اپهای گوناگون بسازید
ساخت اپلیکیشنهای مختلف با موضوعات متفاوت، میتواند پورتفولیوی شما را گسترش دهد و منابع مالی شما را تنوع بخشد. همچنین بهکارگیری چند اپلیکیشن با موضوعات مختلف، تعداد کاربران و مخاطبان (و در نتیجه مشتریان) شما را چند برابر میکند.
- اپلیکیشنتان را به نمایش درآورید
اپلیکیشن خود را در شبکههای اجتماعی و سایتهای معتبر و هرجا که فکر میکنید بازدیدکنندگان زیادی دارد، تبلیغ کنید. زمانی که یک اپ را در بازار اپلیکیشن منتشر میکنید، لازم است که آن اپ بهخوبی و بهسرعت معرفی شود. به این دلیل میگوییم بهسرعت، چون در ابتدای کار، هرچه کاربران بیشتری از اپلیکیشن استفاده کنند و خریدهای بیشتری داشته باشند، جایگاه آن اپ خیلی سریع در بین رقبا در سطح بالایی قرار میگیرد و توسعهدهنده، سریعتر به نقطهی سربهسر مالی خود خواهد رسید؛ پس هدر دادن زمان در این مورد توجیهی ندارد.
- از تبلیغات درون اپلیکیشن استفاده کنید
همانطور که در مطالب بالا نیز اشاره شد، تبلیغات در داخل محیط اپلیکیشن برای دیگر محصولات اپلیکیشنی و همچنین محصولات و خدمات شرکتها، میتواند منبع درآمدی دائمی را برای شما فراهم آورد. در بعضی موارد هم میتوانید تبلیغات دوطرفه یا چندطرفهای را با اپلیکشنهای معتبر و معروف داشته باشید. یعنی بدون صرف هزینه، اپهای یکدیگر را تبلیغ کنید. فقط به این نکته توجه داشته باشید که تبلیغات بیشازاندازه، میتوانند خستهکننده باشند و رغبت کاربران را برای استفاده از اپلیکیشن کاهش دهند.
ثبت نظر