معرفی فریم ورک الکترون
Electron فریم ورکی اپنسورس است که گیتهاب آن را به بازار عرضه کرده که برای ساخت نرمافزارهای دسکتاپ قابل اجرا در سیستمعاملهای ویندوز، لینوکس مک مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع، با استفاده از تکنولوژیهایی نظیر CSS ،HTML و JS میتوان از این فریم ورک برای ساخت نرمافزارهای چندسکویی برای سیستمعاملهای مختلف استفاده کرد.
Electron فریم ورکی اپنسورس است که گیتهاب آن را به بازار عرضه کرده که برای ساخت نرمافزارهای دسکتاپ قابل اجرا در سیستمعاملهای ویندوز، لینوکس مک مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع، با استفاده از تکنولوژیهایی نظیر CSS ،HTML و JS میتوان از این فریم ورک برای ساخت نرمافزارهای چندسکویی برای سیستم عاملهای مختلف استفاده کرد. نرم افزارهای چند سکویی ( Cross Platform ) به اپلیکیشنهایی گفته میشود که در چندین سیستم عامل مختلف اجرا میشوند.
فریم ورک الکترون یکی از ابزارهایی است که امکان ایجاد این برنامهها را برای برنامهنویسان فراهم میکند. الکترون توسط گیت هاب ساخته شده و شرکتهای بزرگی از آن برای توسعهی برنامههای دسکتاپ خود استفاده میکنند.
توسعه الکترون تقریبا زمانی که گیتهاب ادیتور اپنسورس خود یعنی Atom را عرضه کرد شروع شد. با گذشت زمان، الکترون به پلتفرم شناخته شدهای تبدیل شد که توسعهدهندگان سراسر دنیا برای ساخت اپهای مختلف از جمله کلاینت ایمیل، چت، کلاینت تورنت، بات و غیره استفاده میکنند. از جمله ویژگیهای شاخص Electron میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
* تکنولوژیهای وب: الکترون از Chromium و Node.js استفاده میکند؛ بنابراین میتوانید اپلیکیشن خود را با زبانهای CSS ،HTML و JS بسازید.
* اپنسورس: الکترون پروژهای اپنسورس است که توسط GitHub و جامعهای فعال از developerها پشتیبانی میشود.
* مالتیپلتفرم: این فریمورک سازگار با مک، ویندوز و لینوکس است. الکترون قابلیت build و اجرا در هر سه پلتفرم را دارا است.
گیتهاب همچنین یک افزونه کروم به نام Devtron عرضه کرده که هدفش بررسی و دیباگ اپهای نوشته شده به کمک الکترون است. Devtron شامل 4 قسمت اصلی است که عبارتند از:
- Require Graph: برای نمایش وابستگی libraryها در فرایند build
- IPC Monitor: برای پیگیری کانکشنها در اپ
- Event Inspector: برای نمایش رویدادهای ثبت شده و listenerها
- App Linter: برای بررسی اشتباهات و باگها
از جمله اپلیکیشنهای دسکتاپ نوشته شده با الکترون میتوان به ویرایشگر اتم، اپلیکیشن Slack، اپلیکیشن دسکتاپ وردپرس، ویژوال استودیو کد و اپلیکیشن دسکتاپ گیتهاب اشاره کرد. برای دانلود این ابزار آزاد و اپن سورس، می توانید به سایت رسمی فریم ورک الکترون الکترون مراجعه کرده و از آن برای تبدیل دانش خود از CSS ،HTML و JS به نرمافزارهای زیبای دسکتاپ استفاده کنید.
ثبت نظر